Recept herhalen

 

Als u langdurig medicijnen gebruikt, heeft u periodiek een nieuwe voorraad nodig. Dit kunt u telefonisch aanvragen, of langskomen in de apotheek.
Maar, wist u dat het aanvragen van herhaalrecepten nog gemakkelijker kan?

Online herhalen
Heeft u een persoonlijke pagina (account) op onze apotheekwebsite?
Dan vraagt u vanuit uw medicatieoverzicht gemakkelijk, snel en veilig herhaalrecepten aan nadat u bent ingelogd. 

De volgende middelen kunt u altijd online herhalen:

  • Medicijnen waar geen herhaalrecept voor nodig is, zoals de anticonceptiepil, insuline- en diabeteshulpmiddelen (teststrips en naalden).
  • Herhaalrecepten die u al in uw bezit heeft.
  • Zelfzorgproducten die u gebruikt en bij ons bekend zijn.

Wilt u een account aanmaken? Klik dan hier.

Herhalen via de app
Koppelt u uw account aan de Service Apotheek-app? Dan kunt u ook via de app eenvoudig recepten herhalen. U kunt de app ook gebruiken zonder account. Stuur dan een foto van uw recept of vraag een herhaalrecept aan met uw herhaalnummer. 

Herhaalservice
Dit is de meest eenvoudige oplossing als u voor langere tijd medicijnen gebruikt Wij zorgen in overleg met uw huisarts dat uw medicijnen op tijd klaarstaan. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. U krijgt van ons bericht zodra u de medicatie kunt ophalen of wanneer wij deze bij u thuisbezorgen.

Let op: deze herhaalservice kunt u alleen gebruiken voor medicijnen die u met een vaste regelmaat gebruikt. Medicijnen die niet onder de herhaalservice vallen, zoals crèmes of medicijnen die u niet chronisch gebruikt, vraagt u op een van de andere manieren aan.

Dit is mogelijk voor patiënten van Huisartsenpraktijk Renswoude (Dr. Dirven), Huisartsenpraktijk De Vijver (Dr. Lunter en Dr. Roemer), Huisartsenpraktijk De Molen (Dr. Van der Logt) en Huisartsenpraktijk De Vlieter (Dr. Mulder).

Voor patiënten van Huisartsenpraktijk de Vijver in Scherpenzeel (Dr. Lunter en Dr. Roemer) biedt de apotheek de mogelijkheid om nieuwe herhaalrecepten voor chronische medicatie aan te vragen.
U levert uw oude geneesmiddeldoosje in bij de apotheek. De apotheek vraagt de huisarts een nieuw recept voor te schrijven. Indien u vóór 10 uur uw oude geneesmiddeldoosje met etiket inlevert in de apotheek, dan kunt u de volgende werkdag na 15 uur uw geneesmiddelen ophalen

Wilt u gebruik maken van onze herhaalservice? Neem dan contact met ons op..


Herhaalrecepten die vóór 10.00 uur ’s ochtends zijn aangevraagd, kunt u de volgende dag na 15.00 uur ophalen in de apotheek. 
Herhaalrecepten die ná 10.00 uur zijn aangevraagd, staan na 2 werkdagen na 16 uur voor u klaar. Acute medicatie krijgt u aan de balie direct mee.